Pages

5 Temmuz 2013 Cuma

Diş, Diş, Diş

Efendim bizim evin diş konusunda birinci talihlisi Ömerciktir :) Sıra ile her  gün kontrol ettik  durduk damaklarını önce hangisinde çıkacak diye. Ve sıcak bir temmuz sabahı 7 aylıkken Ömercik'in minicik dişi ile  karşılaştık :)

Çoğul bebek sahibi olmanın zorluklarından biri de diş çıkarma dönemleri. Üçünün de diş çıkarmaları Temmuz- Ağustos aylarına en sıcaklara denk geldi. Hem sıcaklar hem diş sıkıntısı onlar da biz de çok sıkıntı çektik. Geceleri uyuyamadılar. Beşiklerinde rahat edemediler. Salona yerlere yorganları serip ancak biraz rahat etmelerini sağlayabildik. Diş çıkarma sırasını Elif ve Emir izledi. Sonrasında Elif'in dişleri Emir'e göre daha yavaş çıkmaya başladı.

Bir çok doktorun önerdiği, bir çoğunun önermediği  diş jellerini kullanmayan annelerdenim. Bana göre her ilaç kimyasal. Çok çok zorlanıp çocuk iyice hırpalanmadan vermeyi uygun bulmuyorum. Sıkıntılı olsa da bu dönemi jel kullanmadan geçirmeyi başardık. 

Bu arada diş kaşıyıcılarının hiçbirinin yüzüne bakmadılar. Onlar dışında ne varsa ağızlarına sokup kemirmeye çalıştılar :) An itibariyle bir çok dişimiz çıkmış dururda. Azıları çıkarırken yine zorlandılar, çok sıkıntıları oldu. 

1,5 yaş itibariyle diş fırçalarımızı edindik. Bayılıyorlar diş fırçalamaya. bir bardağa su alıp, diş fırçasını batırarak fırçalıyoruz. Çok da hoşlarına gidiyor bıraksak saatlerce oynayacakalar. Umarım dişlerinin kıymetini bilen,  özen gösteren  bireyler olarak yetişirler.