Pages

25 Kasım 2015 Çarşamba

Müjde, Müjde Bezden Kurtulduk Biz de...

Müjde Müjde size,
Bezden kurtulduk bizde,
Şimdi başladı wc ziyaretleri,
Erkek anası olarak anladım boş pet şişenin ehemmiyetini :)

2 yaşında bezi bırakma deneyimlerimiz olmuş ama başarısız olmuştuk. Uzun süre denedik ama yok.. Olmadı, başaramadık... Böyle durumlarda tuvalet eğitmine bir müddet ara verip; unutturup daha sonra tekrar denemek gerekmiş. Bizde öyle yaptık. 

2 ay sonra tekrar denedik Elif Tanem başarı ile eğitimini tamamladı, yaklaşık 2 ay sonra Emir ve Ömer bezden kurtularak Mayıs ayı itibariyle bez defteri kapamış bulunduk efendim. Çok şükür bin şükür :) 


Bendim dimi " Allah'ım bezden bir kurtulsak" diye dualar eden; hatta blogda yazıp Mayıs ayında bu işi bitireceğiz diye deadlinelar veren.Ne kadar da heyecanlıydım oysa. Başıma geleceklerden, ortak kullanılan wclerde yaşayacağım hijyen krizlerinde habersizdim :) 
Girmediğimiz, görmediğimiz WC kalmadı. Üstelik birinin çişi gelince üçünün de tuvaleti geliyor. Hadi evdeysek sorun yok ama dışarıdaki wcleri siz düşünün... Gezmeye diye gidip tuvaletlerden çıkamıyorum. 


Dışarda tuvaletlerini yaptırıken çok gıcık bir anneyim,kendimi kendim izlesem tek kelime ile "gıcık" derim. "Sakın yavrum hiç bir yeri ellemiyorsunuz", "ellerinizi hiç bir yere sürmek yok", "oğlum ben sana ellemeyeceksin demedim mi", "yavrum kapı kolunu niye tutuyorsun", "yok valla ben laf anlatamıyorum" edaları ile çişleri yaptırıp; ellerini yıka kurula, ikinciye geç sonra üçüncüyü yıka o arada ilk yıkadığın yavrun pis bir yeri ellemişse onun ellerini tekrar yine yıka :) sonra ben trilaylaylimmmm.

Taaaa çocuklar el kadarken e-bebekde indirimden lazımlık almıştık :) ilk başlarda lazımlık ile başladık. Çiş-kaka*3 çocuk olunca klozete döktüğüm çişin, temizleğim lazımlığın sıklığını siz düşünün. Kendi evim olsa şu Koçtaşlarda gördüğümüz ufak klozetler var ya alıp koydururdum. Lazımlıktan yavaş yavaş klozete geçtik. Önceleri lazımlıktan klozete geçmek istemediler. Ama büyükler buraya yapar,siz de kocaman abi abla oldunuz büyüdünüz telkinleri ile alıştılar.


Aman ne farkı olacak diye aldığım dandirik oturma aparatı çocuklar kaka yaparken uzun süre oturup plastiği bacaklarını kesti. Canları yandı klozete oturmak istemediler. Misafirlikte gördüğümüz ve denediğimiz Pepee markalı 30 tl tutarlı oturma aparatını aldık çok mutlu oldular , seve seve kullanıyoruz:)






Tuvalet eğitimi sonrası bana kalan tek görev her defasında kaldırıp klozete oturtmak. İkea yükseltici koysam da kendi başlarına oturup kalkamıyorlar. Üçünü kaldır koy, indir al yoruluyorum derken, internette basamaklı klozet aparatını buldum. Öyle sevindim ki, yorumlarda genelde olumluydu e-bebekden sipariş ettim. Ama sonuç büyük hayal kırıklığı oldu. Her ne kadar tasarım süper olsa da.Sağlam değil. Merdiveni sallanıyor. Çok kısa sürede bir parçası kırıldı, kullanamadık. Boşuna para vermiş oldum :)


Bu arada erkek çocuklarının doğasında mı geliyor ayakta işemek? 
Gördükleri, örnek alacakları kimse olmamasına rağmen Ömer de Emir de ayakta yapıyorlar çişlerini. 
Her ne kadar engelmeye çalışsam da önleyemedim. 
Dışarıda tuvalete girdiklerinde hijyen açısından avantaj ama sağlık için aslında ayakta yapmaları önerilmiyormuş. 

Bir de pet şişe olayı var :)) Erkek analarının kurtarıcısı. Ne zaman dışarı çıksak çantada mutlaka boş şişem oluyor. Ömer'ciğim sağolsun Yazımın başında da yazdığım gibi "erkek anası olarak anladım boş pet şişenin ehemmiyetini ":)



Şimdi efendim bez bıraktırmanın bazı kuralları denenmiş başarılı olmuş bazı hikayeleri var. Şöyle ki:
  • Çişi, kakası geince tuvalete yapan çocuğa ödül olarak sevdiği karakterli sticker yapıştırılması
  • ilk günlerde her 15-20 dakikada bir çişi olup olmadığını sormak
  • Bir arkadaşım oğluna en sevdiği Şimşek Mcqueenli külot alıp, "bu külotdan sadece bir tane var sakın altına kaçırma " diye tembih ediyor. Yavrucak en sevdiği külotu ıslatmamak için extra ihtimam  gösteriyor 1 günde bezi bırakıyorlar :)
  • Klozet aparatının iyisinden alın ucuz olanlar kaka yaparken uzun süre oturunca bacaklarını acıtıyor.
Bezden kurtulduk, tuvalet eğitimimizi bitirdik. En büyük hayallerimden biri geçek oldu :) Darısı öncelikle üçüz, ikiz annelerimin ve tek bebeli annelerimin başına. Gerçekten çok güzelmiş aynı reklamlardaki gibi duymak o sesi, "Annnnnnnnnneeee bitti"