Pages

30 Nisan 2015 Perşembe

23 Nisan, Neşe Doluyor İnsan :)

Emir & Elif & Ömer

Bayram olmasa da bu  fotoğrafa bakıp neşe dolmaz mı insan, gururlanmaz, binlerce kez şükretmez mi? 

Okuldaki törenlerinde çekilmişler. Okulumuz maalesef bizleri davet etmedi gösterilerine.  Hoş benimkiler beni görse eteklerimize yapışıp gösteri filan yapmazlardı o da ayrı da :)

Yaşlılar haftası nedeniyle okullarında büyük anne ve büyük babaları ağırladılar.Milletin evladı güzel güzel gösterisini yaparken benimkiler yapışmış ananeye al bizi götür buradan eve gideceğiz diye. Anane çocukların o kadar ağlamasına üzülüp canı sıkılıp döndü gösteriden :) Akşam Emir'e bugün ne yaptığınız diye sorduğumda "Ananeler Gününü" kutladık diyor. Emir ya Emir...

Neyse esas konumuza gelecek olursak dünyanın en güzel topraklarında, dünyanın en güzel bayrağı altında, çocuklara bayram hediye edilen tek ülkede dünyaya geldiler.Onların bizden beklentisine göre, bizim onlardan beklentimiz daha çok. Ötekileştirmeyen, öteki olmayan, merhamet ve vicdan sahibi, akıl ve mantık yolunda ilerleyen önce çocuk ve sonra bireyler olmaları dileğiyle.
 Yavrularımın ve tüm yavruların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun...

Her Anne Bir Gün 6 Numara Bez Kabusunu Yaşayacaktır :)

Bundan sonra daha sık yazmaya kendime söz verdim, blogumu takip eden, fikir edinen annelere yazmam gereken konular çoğaldı. Hadi Bez Konusundan başlayayım:

An itibariyle 3,5 yaşımıza bir hafta var.

Elif Tanem'in tuvalet eğitimi tamam; sıra  Ömer ve Emir'de. Mayıs ayı itibariyle bitireceğiz inşallah. Neden 3,5 yaşa kadar beklediğimize gelirsek, daha önceki başarısız denemeler, erken doğmuş olmaları, 2,5 yaş itibariyle hayatımızda olan büyük değişikliğin etkisi üzerine yeni bir travma olmaması adına beklememiz gerektiği, 3 yaşın kış aylarına geldiği gibi nedenlerimiz var sanırım biraz da bu konuda tembeller :)

Analık hakkıma elimin 3,5 yıldır b*kdan çıkmıyor olmasının eklenmesini talep ediyorum :))) Kaç yün bin milyon kez alt açtım yıkadım bilmem. Artık eşek kadar olduklarından kaka yaptıklarında yıkamak da zor. Umutluyum Mayıs'da bu iş tamam inşallah :)


Çocuklara hep Ultra Prima Premium Care bebek bezi kullandım. Çok da memnun kaldım, kızartmadı, sızdırmadı. Ne zamanki 5 numara artık sıkmaya başladı 6 numaraya geçmemiz gerekti o gerçekle karşılaştım 6 numarası yok :))) 


Ultra Primanın  Aktif Bebeğinde 6 numarası var ama o da küçük nerdeyse 5 numara Premium Care ile aynı.


Can BeBe nin 6 numara bezi var, hemde Aktif Bebeğinde 6 numarasına göre çok daha geniş ama emici değil çişler dışarı çıkıyor.


Molfixin 6 numarası var bunların içinde en iyisi ve genişlik v emicilik anlamında iş göreni. 


Efendim biz Molfix 6 ile günlerimize devem ederken misafirlikte bezim bitince arkadaşım Huggies 5 numara kullanmak zorunda kaldım. İyi ki de zorunda kalmışım:)


5 numara bezden 6 numaraya geçecek olan annelere ısrarla öneriyorum: Huggies 5 numara Erkek ve Kız. 



Bir kere 5 numara olmasına rağmen yeteri kadar geniş sıkmıyor, kızartmıyor. gayet emici dışarı çıkmıyor. Bezin üzerindeki Minnie ve Miki resimleri olayı daha keyifli kılıyor :)


Bu arada malumununuz yaz tatilinde bez tüketimi artıyor. Denize gir - çık bezler popoda uzun süre kalamadığından çok hızla tükeniyor.

Tatil yerinde bezleri bitince Baby Starın 5 numarsını bulabilmiştm. 

Bez hem geniş ve hem ucuz, tatilde bütçe için yararlıdır :) 

Marketlerde diğer 6 numaraları bulamazsanız alabilirsiniz günü rahatlıkla kurtarır.



* Bu arada ısrarla ve ısrarla öneriyorum bebeklerin altını yıkarken ve silerken marketlerde satılan kullan at eldivenlerden kullanmayı unutmayın.


En kısa sürede bezsiz günlere geçmek de en büyük dileğim :)
Sevgiler,
Sultan