Pages

14 Şubat 2013 Perşembe

Bebek Mevlütümüz


Emir &Elif & Ömer'imle
Yılllarrr yıllar var ki bebek mevlütlerinin yeri bende başkadır. Dünyaya gözlerini henüz yeni açmış minicik bir melek için ( yada üç melek :)) ; başta akrabalar olmak üzere büyüklerin; onu seven ve sevecek olan kişilerin bir araya gelerek dua etmeleri, güzel dileklerde ve temennilerde bulunması ne güzel. Hem de uzun zamandır eve hapsolmuş anne için değişiklik ve moral. Abimin oğlu Furkan’cığımın mevlütünde ne kadar özenmiştim. Eminönü’ne gidip itina ile mevlüt şekerini sepetini seçtim, hazırladım. Çok şükür ki Allah kendi çocuklarım için de özenip hazırlanmayı, mevlüt okutmayı nasip etti.

İlk 4 ay ziyaretçinin bile gelmesi yasak olduğunu biliyoruz :) bunu bilmem kaç yazımda daha yazmıştım. Biz de yasağımız kalkar kalkmaz bebekler 5 aylıkken mevlütümüzü yapmaya, bizleri görmek ve iyi dileklerde bulunmak için can atan büyüklerimizi davet etmeye karar verdik. Çok çok eski dostum Selvi'nin ablası Serpil ablanın seve seve mevlütümüzü okuyabileceğini söyledi. Biz de tarihe karar verip başladık hazırlıkları yapmaya :) Bu arada mevlüte çağıracağımız yakınlarımıza erkenden haber verdik, programlarına işlettik :)

Tabii ki yine tüm hazırlıkları yapmak annemin üzerine kaldı :)
Öncelikle Eminönü’ne giderek mevlüt şekeri süslerimizi aldı. Koca torbayı babamla yüklenip geldiler. 

Pembe , mavi keselerin içinde; metal kupalar. İçine  ise bademli çikolatalı drajeler var. Ben şekerleri aldırdığım ufak poşetlerin içine koyarak kupanın içine koydum , uzun süre saklamada akmaz, erimez, kokmaz.

Kupanın üzerine de silikon ile bebek biblolarını yapıştırınca oldu mu size güzel mi güzel, özel mi özel mevlüt şekerimiz :) 
Hoşgeldiniz Ömer & Emir & Elif  - 06.12.2012


Bebek giyim mağazalarındaki mevlüt kıyafetleri en fazla 2-3 aylık bebekler için olduğundan benim 5 aylıklara kıyafet bulamadım. İntentten araştırınca Spunky Kids Firmasının bebeklere özel papyonlu kıyafetlerini beğendim. Firma yetkilisi Emine Hanım ile görüşüp, üçüz bebeklerim nedeniyle evden çıkmadığımı ama bu özel günümüzde özel kıyafete ihtiyacımız olduğunu belirttim. Kendisi bu özel durum için elinden geleni yaptı ve mail ile gönderdiği kıyafet şeçeneklerinden, seçtiğimiz kıyafeti bize kargo ile gönderdi. Teşekkürler Spunky Kids, Emine Hanım bizi büyük bir sıkıntıdan kurtardınız.  

Mevlüt Törenimiz- Emir & Elif& Ömer
İkram için; et kavurma, yaprak sarma pilav ve baklava ikram ettik. Şimdi yazarken rahatsız oldum ama ikramda ne olmalı diye düşünen annelere yardımcı olabilir diye silmiyorum.

5 Mayıs Cumartesi günü, yakınlarımızın katılımıyla Mevlütümüz okundu. Aman ne güzel bir mevlüt oldu. Serpil abla ilahiler, güzel dilekler ve duaları, güzel yüzü ile içimizi gönlümüzü ferahlattı. İçimize dolu dolu sinen bir mevlüt oldu. Elif, Ömer, Emir gariplerim hayatlarında ilk kez bu kadar çok insanı bir arada görmüş olmanın şaşkınlığı içinde olsalar da, genelde rahat atlattık. Odalarından çok çıkmadılar. Mama ve uyku saatlerini aksatmamaya çalıştık. Günü bizim için bir araya gelmiş bir sürü yakınımızın ettikleri dualar ve güzel dileklerle kapattık. Allah isteyen herkese nasip etsin :)
Sevgiler


  

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Maaşallah çok şekerler :) Eymen'in Annesi :)