Pages

2 Ağustos 2012 Perşembe

İsim Seçimi


Nedendir bilmem ama erkek çocuklarında Yiğit, Mert, Bora, Yağız gibi gücü çağrıştıran sıfat ağırlıklı isimleri seviyorum, seviyordum, yıllarca sevdim ama benim oğlanların isimleri farklı oldu :)

Çift isimleri seviyorum. Tamam zor olur, tamam birinci isimle çağırırlar ikincisi olur tamam burası Türkiye ama daha ortada hiç çocuk mevzuumuz yokken bebeğimiz olursa  iki isim koyarız diye karar vermiştik. Ayrıca daha karizmatik olduğu da kesin. Üçüz bebek olunca 6 isim bulmak demek oldu bu :) Altı isim bulmakta hiç sorun yaşamadık daha da gerekse bulurduk :)

Üçüzlerin o soğuk hastane odasında bize ultrason ekranından sürprizzzz diye bağırdıkları gün hastaneden dönerken; üç bebekli hayat nasıl olur,olacaktır diyerek heyecanla hayaller kurduk da kurduk. İçlerinden biri erkek olursa Ömer olsun dedi babası, adaletli, güçlü olsun bunu isminden alsın diye. 

Bebeklerden birinin ismini belirledik de bundan sonrasında ben isim sitelerinde bakınıp durdum listeler hazırladım bir türlü beğendiremedim babalarına. O isim tikican, bu isim light, öbürü şöyle derken diğer ikisi kaldı. Kız olursa Elif  olsun istedi yine babaları :) 

Dedim ki herkes Elif, çok Elif var başka isim bulalım. Ama çok istedi kıramadık, kızımızın ilk ismi de belli oldu. En sona kaldı bir erkek. Ömer - Elif tamam. Bir akşam yine isim listesi ile geldim eve. Emir'i okuyunca a bak iyi dedi Emir -Ömerle de Elif le de uyumlu. Heh çok teşekkürler en sonunda babamız bir ismi beğendi :)  İlk 3 ismi tamamlamış olduk :) 

Ömer'in ikinci ismi Eymen'i de yine isim listesinden bulduk. Ama Elif ve Emir'in ikinci isimlerini doğana kadar karar veremedik.

Elif'e ikinci isim Ela yada Aylin düşünüyordum ama Ela ile Elif çok benzer Aylin'i de sevemedi bir türlü babaları. Hastanede birden aklıma "Tanem" ismi geldi, Elif'in ikinci adı Tanem mi olsa dedim, odadaki herkes çok beğendi. Gerçekten de çok güzel oldu "Elif Tanem" ismi. 

5. ayda renkli ultrason çekiminde doktorumuz; karındaki pozisyonlarına göre ilk doğacak bebeğin erkek olduğunu söyledi ve sordu adı ne olacak diye ; babalarıyla göz göze gelip aynı anda "Ömer" dedik. İlk Ömer ismine karar verdiğimizden ilk bebek Ömer oldu. Kız zaten tekti, en son doğan bebeğim de Emir'im oldu.

Doğumun ertesi günü babaları nüfus cüzdanlarını çıkartmaya gidecekti. Emir'imin de ikinci adını hadi Mert olsun dedim. Mert'im oldu. Emir Mert'im mert oğlum benim.

Ama kızın ikinci ismi konusu  amman ne büyük sorun ne büyük. O ismi bu ismi beğenmeyen babası, en sonunda odada ranstgele bulduğumuz "Tanem" adına onay verdi. Hepimizin gönlüne yattı Tanem ismi.

07 Aralık Çarşamba günü taze bir baba elinde doğum evraklarıyla 3 bebeğine nüfus cüzdanı çıkartıyordu; elindeki ufak kağıdı menmure hanıma verip isimleri bunlar diyordu:

Ömer Eymen 
Elif Tanem
Emir Mert...

2 yorum:

tria dedi ki...

sultancım hayırlı olsun blogun tatlım umarım çok mutlu neşeli başarılı günlerini yıllarını yazmak nasip olur . bende aynı şeyleri yaşadığımdanmıdır nedir ilk satırlarda hemen gözlerim doluveriyor yazının sonunda iş yerinde kimse görmesin diye gizleniyorum . allah bütün yavrularımızı hayırlı kılsın inşallah arzuyılmaz deniz (tria)

Ömer Elif Emirin Annesi dedi ki...

Arzucum teşekkür ederim, hepimizin bebekleri için Amn diyorum, amman onlar iyi olsunlar da gerisi önemli değil :)