Pages

22 Kasım 2012 Perşembe

Dönmece , Döndürmece.. Dönence...

Emir Mert ve Dönence Sevinci :)
Dönence için herkesin farklı yorumu var, "ay aldım hiç bakmadı, gerek yok " diyen de var, "iyi ki almışım en az 10-15 dakika ilgisini çekti" diyende.  E ucuz birşey de değil mübarek, ben de o yüzden ilk başta dönence almadım. Dönencenin bebeklerin göz kasları gelişimi için yararlı olduğunu okumuştum.  Bebekler 3 aylıkken Yeliz teyzeleri Berke abilerinin dönencesini verdi; deneyelim bakalım dedik sevecekler mi. Yukardaki fotoğraf Emir'in dönencesi ile ilk buluşma anını görüntüledik :) Çok sevdi dönencesini denilen gibi en az 10-15 dakika oyalandı. Sıra ile Ömer ve Elif'ciği de denedik üçü de sevince; 3 çocuğa bir dönence yetmeyince düştük e-bebek yollarına dönence almaya :) Daha uygun fiyatlı olsun diye 2 adet manuel dönence aldık. Ömer ve Elif'in de beşiklerine mont ettik. Her gün 1-2 defa dönence açtık hem ilgilerini çekti hem biz rahat ettik. Müzik çaldıkca , oyuncaklar hareket ettikce büyük sevinç ve heyecan içinde izlediler.

Canımın içi, gözümün nuru Elif'im 5. aylıkken vücudunda aniden beliren ufak ufak çıkan kırmızı lekelerin kabarıp birleşip tüm vücudunu sarması ile ve yüksek ateş ile 5 gün hastanede yatmak zorunda kaldı. Ültiker ve enfeksiyon tanısı koydular. 2. gün dönenceyi istedik hastane odasına. Güzel kızıma hiç yakışmayan serum-ilaç-hastane odası konseptinde biraz olsun onu mutlu eden, oyalayan oyuncağı oldu dönencesi.



Üçüz Annesi Önerisi:
  • Otomatik dönencelerin kullanımı çok daha kolay olmakla beraber, manuelde olur, illaki bir model önermyeceğim.
  • Her dönencenin beşiğe monte edilirken sıkıştıran plastik yuvarlağının boyutu farklı , beşiklerin önündeki çubukların aralıklarını ve sıkıştırcak olan plastiğin boyuntunun uyumlu olması gerekiyor. Küçük gelirse dönenceyi tutmuyor. Dikkat etmenizi öneririm.

0 yorum: