Pages

22 Kasım 2012 Perşembe

Gaz gaz gaz...Ne yapsan az...

İnsan anne- baba olup mini minnacık bebeğini kucağına alınca anlıyor ah ne önemliymiş bu gaz mevzusu :)Ciyak ciyak ağlayan kıvrım kıvrım kıvranan bebeğini görünce yaşanan çaresizlik ne büyük ne derin. Bir de kolikli bebekler var, Allah anne – babalarına kolaylık versin sabır işi yapacak hiçbişey yok. Çingene salıncağı, araba ile yolculuk yada battaniye ile sallamanın işe yaradığına dair rivayetler var ama iyi gelende var vız gelende.

Allah’a şükür kolikli bir bebeğim olmadı. Ama gecenin körleri günün her vakti “gaz”nedeniyle avaz avaz ağladıkları, çaresiz aklımıza gelen herşeyi denediğimiz başarıya ulaştığımız, çaresiz kaldığımız zamanlarımız çok oldu. Erkek bebek gazlı olur teznin aksine Elif çok gaz sancısı çekti.Kıvrım kıvrım kıvrandı çoğu zaman. İlk doğduklarında ağlarken bacaklarını karınlarına doğru çekiyorsa, karnı sert ise gazı olduğunu anlayabilirsiniz.  Bebeklerin gazı olduğunda sırasıyla: 
  • Karınlarına saat yönünde masaj yaptık
  • Karınlarına ısıttığımız havlu- bez koyduk
  • Bacaklarını karınlarına doğru yavaşça ittirdik, bisiklet çevirmemasajı yaptık.
  • Yine de olmuyorsa gaz ilacı olarak Nurse Harveys kullandım. Bizde işe yaradı. Umarım ihtiyacınız olmaz ama bitkisel olan bu ilacı rahatlıkla öneririm.


0 yorum: