Pages

26 Haziran 2013 Çarşamba

1,5 yaş itibariyle Top 10 Oyuncaklar

1, 5 yaş itibariyle Top 10 Oyuncak Listemiz
Oyuncak konusu derin oyuncak konusu uzun :)
En az çocuklar kadar büyüklerin de ilgisini cezbediyor, hatta bazı oyuncaklar büyükler için alınıyor.Alırsın paraları dökersin oynamaz ama alakasız bir şeyle saatler geçirir. Ya da başkasının oyuncağı baldan tatlı gelir. 

Öncelikle her konuda olduğu gibi bu konuda da genelleme yapılmasını sevmiyorum. Ayy aldık hiç oynamadı , boşuna para vermeyin denen bir oyuncağı sizin çocuğunuz sevebilir, ya da aman alma hiç oynamadı denen oyuncağı elinden düşürmeyebilir. Bizde de aşağıdaki oyuncaklardan bazılarıyla hepsi seve seve oynarken bazısına birisi daha çok ilgi gösterip daha çok oynamayı tercih etti.  Oyuncak konusunda şanslıyız, bir çok oyuncağımız oldu; önceleri İpek ve Şeyma teyzeleri bizimle oyuncakları paylaştı; 1. yaş itibariyle doğum günümüzde bir sürü oyuncağımız oldu. 

Bu konuda en çok gelen konu ise aynı oyuncaktan her birine ayrı ayrı alıp almadığımız. Aynı oyuncaktan 3 tane almıyoruz,  almayı uygun bulmuyorum, almayacağım.Bu şekilde farklı oyuncaklar alabilme imkanımız olacak. Umarım ilerde de bu şekilde devam eder. Oyuncak arsızı olmalarını da istemiyorum. Evi tıklım tıklım oyuncakla doldurmak bence doğru değil. İmkanım çok daha fazla olsaydı da fikrim bu şekilde olurdu. Bizdeki oyuncakların hepsinin hakkını gerçekten verdik. Oynuyorlar, oynamayı seviyorlar. Ne kadar çok oyuncakları olursa o kadar çok sevildikleri ve değerleri olduğu anlamına gelmiyor. Bunun bilincinde büyümelerini diliyorum.

Şimdi gelelim benim miniklerimin severek oynadıkları ve sizlere almanızı önereceğim hem eğlendirici hem eğitici TOP10 oyuncak listemize:


1) Turuncu inekcik
Bondigo marka bu oyuncak Ömer'cikin ilk aşkıdır :) diğerleri de sevseler de Ömercik bu oyuncağı elinden düşürmemiş ve bu oyuncak çocukların saklanacak hatıraları kutusunda yerini almıştır :) bebek arabasına beşiğinin kenarına takarak rahatlıkla kullanabilir, bebeğinizin uzun süre oynamasını sağlayabilirsiniz.









2) Fischer Price Mama Sandalyesi Oyuncağı
İşte bu oyuncağın hakkı bizde çoktur. Ek gıdaya geçişte yemek yedirmeye çalışırken çok işimizi gördü. Bebeklerin kafalarını yukarı doğru kaldırmaları  yada ilgilerini çekmek için çok kullandık. Kesinlikle öneririm.



3) Playskool Egzersiz Arkadaşım 
Bu oyuncağı İpek vermişti o kadar çok kullandık o kadar çok sevdiler ki. ilk başlarda anakucağı üzerine oyuncağı kokuyordu, büyüdüklerinde yere yatırıp yandaki fotoğraftaki gibi oynamaya başladılar. Üçü de çok sevdi. Özellikle Emir bu oyuncakla oynarken çok eğlenip heyecanlanıyordu :) Uzanma, çekme, göz koordinasyonu gerketiren bu oyuncak gayet keyifli.

4) Eğitici Köpek
Üçü de seve seve oynadılar eğitici köpekle. Aylarca elimizden düşürmedik, nereye gidersek götürdük. En dikkkat edilmesi gereken yanı ise; zar zor uyuttuğunuz bebekleri beşiklerine koyarlarken ayağınızın çarpması ile (hiiiiiiiiiiiiiiiii) çalmaya başlayan şarkılar, sarıl bana , sen benim arkdaşımsın gibi söylemleri :)  uyanan bebek itina ile tekrar uyutulmaya çalışırken ertesi sabaha kadar zavallı köpekciğin sesi kısılır :)

                                                                              
5) Işık Saçan Kaplumbağa
Aman da aman pek sevdiler bu kaplumbağayı, pek oynadılar. Işıklarının renginin değişmesi çok ilgilerini çekti. Ters çevirip yerde ışığın şekilli yansımasına bayılıyorlardı. Yani bizde esas amacı olan gece lambası görevinden daha çok oyuncak görevi gördü.
                                    
                                   
6) Salıncak
Bebekler 7 aylıklarken misafirliğe gittik. Öykü arkadaşlarının bu salıncağına bayıldı bizimkiler. Salıncakta sessizce yatıp asılı oyuncaklarla oynadılar, uyudular. Aa dedik ne güzel bari biz de bir tane alalım. Gittik aldık getirdik eve aman kimse yüzüne bakmıyor :) kimi içine koysak ağlıyor. Bir kaç ay üzerine bir şeyler koymak için kullanılan bu salıncak zamanla değere  bindi. Salıncağın arkasının tamamen yatıyor olması bebekleri uyuturken de rahatlıkla kullanmamıza imkan verdi. Şimdi gün içinde sallanıyorlar salıncaklarında. Üstelik tırmanma için de kullanıyorlar :) Özellikle Emir için salıncak tam bir aktivite merkezi, tırman, sallan , in , çık oyalanıp duruyor. Bu arada beşiğin arkası tamamen yatıyor böylelikle bir yatık koyup bebeğinizi rahatlıkla uyutabilirsiniz.

7) Eğitici Saat
Bu saat bize 1. yaş doğum günümüzde hediye geldi. Eğitici kısmı yanında özellikle yemek yedirirken çok işimize yaradı. Şarkılarını çok seviyorlar. Guguk kuşu cee diye çıkınca pek gidiyor hoşlarına. Henüz saat öğrenmek için kullanamıyoruz, saat öğrenirken de işimize yarayacağına eminim.
                                                                            

                                                                            8) Fischer Price Eğitici Piyano
Yine doğum günümüzde hediye gelen bir başka oyuncak. Hadi piyano çalalım diyorum oturuyoruz başına. Biliyormuş gibi nota sayfalarını çeviriyorlar :) Yada şarkıları dinliyoruz ve eşlik ediyoruz. Emir ise artık yukarılara çıkmaya çalışırken üzerine çıkıp tabure yerine kullanıyor :) Bence en eğlenceli oyuncaklarımızdan , ben bile oturup çalışıyorum piyanoyu. Umarım gerçek bir müzik aleti çalmayı da ister ve öğrenirler.

                                                                       9) Fischer Price Eğitici Piyano
Yine çok sesli ve doğum günümüzde gelen bir oyuncak ile karşınızdayız :)  Özellikle Elif Hanım pek bir seviyor bu oyuncağı. Oyuncağın  neresine bassanız ses çıkyıor :) Şarkısı çiftlikde ne kadar çok ses var etrafta dolaşan hayvanlarrrr diye başlıyor :)Bu oyuncak da hakkını fazlasıyla verenlerden. İngilizce ve Türkçe seçenekleri var. Üçüz de bu oyuncakla oynamayı seviyorlar, ve uzun süre de daha keyifle oynayacağa benziyorlar.






10) Ve her çocuk gibi Mandallar
Evet benimkiler de başladılar mandallarla oynamaya. Rengarenk mandallarla dakikalarca vakit geçiriyorlar. ağızları ile açıp ellerini sıkıştırana kadar sesleri çıkmıyor :) Balkonda açık havada pek keyifleniyorlar. Her şey yolunda giderken Emir efendi mandalları balkondan  aşağı atmayı keşfetti. Aşağı atar atmaz elini ağzına götürüp "aaaa düttü "( düştü) diyor . O atmamış yani mandal kendisi düşmüş :) Haftada bir yeni paket açıyoruz :)

3 yorum:

Volkan Araz dedi ki...

Merhabalar.

Oyuncaksitesi.com Çocuk Gelişiminde Etkili Olan Kaliteli, Güvenilir Eğitici ve Öğretici Oyuncaklara Uygun Fiyatlarla Ulaşabileceğiniz Online Satış Mağazasıdır.

oyuncak dedi ki...

Merhabalar,

Eğitici ve Eğlendirici bir şekilde çocuklarınızın gelişimine oyuncaklarıyla katkı sağlamak için sitemizi ziyaret etmenizi öneririz. Lisanslı ve çocuklarınızın zeka gelişimine katkı sağlayacak her türlü oyuncak sitemizde mevcuttur. Ödeme koşullarında kolaylıklarla alabileceğiniz gibi piyasadaki rakiplerine oranla da uygun fiyatlı oyuncak için https://www.tiksepet.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

eğitici oyuncaklar dedi ki...

https://www.yengecegitim.com eğitici oyuncaklar montessori ahşap puzzle lego dama satranç oyun evleri ilgi köşeleri akıl ve kavram oyuncakları duyu bütünleme oyuncakları anaokulu malzemeleri anaokulu donanımları kreş oyuncakları kreş donanımları ve çok daha fazlası için tıklayın !https://www.yengecegitim.com