Pages

22 Kasım 2012 Perşembe

Yalancı Anakucağı, ne güzel şeysin sen...

Elif  - Ömer - Emir
 Bebekler eve geldikleri andan itibaren kendi odalarında ve beşiklerinde yattılar. Beslenme dışında çok kucağımıza almadık. Uyuyacakları zaman sallanan beşiklerinde uyuttuk. Fakat bebekler zamanla büyümeye başladıkça sıkılmaya başladılar. Daha önceden bebeklere anakucağı gelmişti, yaklaşık 2,5 aylıklarken yavaş yavaş anakucağına koymaya başladık. Hem müzikli hem titreşimli olan bu ana kucağında Ömercik ağlayınca titreşimi açınca sakinleşiyordu.

Neyse biz 3 bebek 1 anakucağı ile günlerimize devam ederken bir baktık Ömer ile Emir arasında yıldız savaşları var. Kucağımızda ağlayan bebeği anakucağına kokuyoruz susuyor kucağımıza aldığımız ağlıyor :) Dolayısıyla sayıyı arttırmak farz oldu, etraftaki arkadaşlara sorduk ama bulamadım. Ben de  fiyat – işlev performansına göre piyasa arştırması yapıp Kraft marka ev tipi anakucağında karar kıldım.  İlk önce bir tane, Elif Tanem’ciğim boşta kalınca toplam 2 tane anakucağı aldık ve tepe tepe hakkını vere vere kullandık.

Bebekleri sıra ile oturduğumuz koltuğun karşısına yüzleri bizi görecek şekilde dizip, ağlarlarsa ana kucaklarını oturduğumuz yerden ayağımız ile sallayabildik. Üzerindeki oyuncaklarla vakit geçirdikler oynadıklar çok sevdiler. Ayrıca eğimli olması da çok işimize yaradı biberonla beslerken de çok faydalandık.  Velhasılll mutlaka bir adet ev tipi anakucağınız olsun ;çok rahat edeceksiniz.
Bu dönemde çok faydalandığımız ve size ısrarla önereceğim bir diğer yararlı şey ise Playskool Egzersiz arkadaşım. İpek teyzemiz sağolsun vermişti bu oyuncağı; bu oyuncaktan değişik yollarla fazlasıyla faydalanadım :) ilk başlarda altına aynı anda iki bebeği birden yatırabiliyordum. Yukarı baktıklarında renkli üç oyuncak ve ayna görüyorlardı nasıl heyecanlanıyorlardı. Zamanla bu oyuncaklara uzanmaya çalışıp tutmayı, çekmeyi öğrendiler. Ortadaki oyuncağı çekince titreyerek düzeliyor buna bayıldılar. Diğerleri kum torbası gibi vurdukca geri geliyor. Hem kas gelişimlerini hem de neden-sonuç ilişkilerini öğrendikleri bir oyuncak bu.
He bir de bu oyuncağı anakucağının üzerine koyarak da kullandık. Her türlü faydalandık :)

 

Üçüz Annesi Önerisi:
  • Kraft Monkey Ev Tipi Ana Kucağı Yeşil -  fiyatı 89 - 99 tl arası değişen fiyat
  • Playskool İkili Egzersiz Arkadaşım - 70- 90 tl arası değişen fiyat

3 yorum:

Unknown dedi ki...

günaydın. şansıma belki elinizde hala Kraft monkey cinsi resimdeki ana kucağı var mıdır? varsa bana satar mısınız?

Ömer Elif Emirin Annesi dedi ki...

@Gamze Elif Kalem
Üzgünüm maalesef elimde yok :( biz anakucağı kullanmayı bırakalı çok uzun zaman geçti.
Sevgiler.

Adsız dedi ki...

merhaba size nasıl ulaşablirm? 3z gebeym bazı sorularm olcak size😊