Pages

10 Temmuz 2012 Salı

Bi Be Ron

Üçüz annesi için biberon, günde onlarca, ayda yüzlerce kez eline alacağı, temizleyip yıkayıp streil edeceği, üzerindeki cc lere defalarca bakıp hesap yapacağı, bir sonraki beslenmeye kadar steril etmeyi unutursa stres yapacağı, çok parçacıklı, hep temiz olması gereken, candan öte nesne...

Tek bebeği olup da bebeği ağladıkça göğsünü veren, sıcak mı soğuk mu derdi olmayan, zahmetsizce besleyebilen; anne sütünü bebeklerin hakkı birbirine geçmesin diye önce sağıp sonra 3 eşit cc ye bölürek  bebeklerine vermek zorunda kalmayan anneler ne kadar şanslılar bir bilseler...

Her 3 saatte bir itina ile sağılacak olan anne sütü itina ile saklanıp bebeklere biberonla verilir. Yenidoğana cam biberon ile vermek daha sağlıklı. Ama biraz büyüyünce elleri kolları ile biberona vurduklarından BPA sız plastik biberona geçmek gerekiyor. Doğumdan önce Aventin ve Dr. Browns'un biberonlarını aldım. Forumlarda deneyimli anneler birkaç çeşit alın bebek hangisini severse onu içer diyordu. Bizimkiler de hastaneden geldiklerinde Dr. Browns dar ağızlı biberonu sevdiler. 

O gün bugündür biz en fanatiğinden Dr.Browns'cuyuz. 
Biberonun içindeki özel hava akış sistemi sağlayan çubuğu sayesinde hava biberonun üst kısmında toplanıyor ve bebek hava yutmuyor. Böylelikle gaz sancısı azalıyor diye yazıyor ürün açıklamasında bence de kesinlikle öyle. Bebekler ilk aylarında günce yaklaşık 10 kez beslendikleri oluyordu. 

Bu kadar çok biberon beslenmesine göre çok az gaz sancıları oldu. Bunu doğru biberon seçimine bağlıyor her konuda olduğu gibi sıkıştıkça Ebruu hangi marka model alayım diye önerilerini aldığım Ebru'cuğuma sevgilerimi sunuyorum :)

Kaç tane biberon olmalı derseniz ilk başta 5 tane 125 ml cam biberon kullandık. Öğünler artıp bebekler büyüdükçe 250ml olan plastiklere geçtik. En en en az 5 biberon ile başlamalı. Tabii 1 tane alıp bebeklere denetip emdiklerini gördükten sonra.
Ne kadar çok o kadar iyi, en başta en az bebek başı 2 tane olmalı. 

Üçüz Annesini Önerisi: 
  • Dr Brown's -  125 ml cam biberon  - İlk aylar için 1. aşama biberon ucu en az 5 adet
  • Dr Brown's -  250 ml plastik biberon (BPAsız)  - 2. aşama biberon ucu en az 5 adet

0 yorum: