Pages

9 Temmuz 2012 Pazartesi

3 Bebekli 1 Oda

Uzun uzun araştırıp düşünüp taşınıp; bir bebek odasında olması gerekenler ile bizim bebek odamıza sığabilecekleri belirleyip; odayı defalarda ölçüp biçerek, en sonunda 3 beşik, 1 dolap, 1 şifonyer aldık. Öncesinde deneyimli bir üçüz annesi bulup onun deneyimlerinden yararlanmayı çok isterdim. Bu sebepten ben deneyimlendikçe buradan yazacağım da yazacağım :)

BEŞİK VE YATAK
En fazla 120 cm uzunluğunda olursa sığıyordu odamıza. Oyun parkı mı, beşik mi alaım diye çok düşündük araştırdım ve en sonunda 60*120 Sallanan, ön korkulukları inip çıkabilen ve iki  çekmeceli mobilya beşik almaya karar verdik. Sanki ufak ölçüler sadece oyun parklarında varmış gibi görünse de mobilya beşik imkanı da var. Üstelik nerdeyse sepet fiyatına aldım. Beşiğin altındaki 2 çekmecesi ile odada fazla 6 çekmecemiz oldu. Kısırlı alanda baya iş gördü.

Yatak alırken çok özenle bakmadım açıkçası, muhtemelen erken doğacaklarından ve kışa denk geldiğinden her beşiğe yatağın üzerinde ayrıca yünden yatak yaptı canım annem mis gibi sıcak sıcak yattılar.


ŞİFONYER VE ALT AÇMA ÜNİTESİ  



Aslında bebek odası için altaçma  ünitesi almayı çok istemiştim fakat oda ufak olunca sığmadı.Ben de üzerine alt açma minderi  koyabileceğim bir şifonyer almaya karar verdim. Üzerine Funna Baby nin alt açma minderini aldım. 

Yaklaşık 2,5 – 3 aylarına kadar bebeklerin altlarını burda açtık; üzerinde bebekleri biberonle besledik ve banyo sonrası bebekleri burda giydirdik. Gerçekten çok kullanışlı oldu. 


UYKU SETİ
 Emir'in Uyku Seti




Elif Tanem'in Uyku Seti

Ev tekstili düşkünü biri olarak, uyku setine çok önem verdim. %100 pamuklu olsun istedim. Funna Baby’nin serilerini inceledaha bebekler olmadan takip ediyordum ve her bir beşiğe özenle funna babyden uykuseti aldım. Bu sayede odaları renklendi. Çok da içime sindi. 








DOLAP

Odamıza ancak IKEA nın beyaz ufak bebek dolabı sığdı. Fiyat performansına göre iş görüyor. Şeklini modelini de beğeniyorum ama 3 bebekle yer varsa mutlaka daha büyük bir dolap öneririm çünkü ufak bir dolak ve  eşyaları sığdırmakta güçlük çekiyorum :)





Üçüz Annesinin Önerisi: 

  • Beşikleriniz sallanan olsun
  • Erken ve kışın doğan bebekler için yatağının içine ince yün yatak yaptırmanızı öneririm
  • Odanın nem ve ısısını ölçen bir termometre olsun
  • Anne için rahat bir koltuk  mümkünse ayaklarınızıda uzatabileceğiniz... Süt sağarken, bebek emzirirken, tüm gün o odadan çıkamazken :) biraz olsun dinlebilin 
  • Alt açma ünitesi yada çekyat - koltuk: bebeğin altını açmak, bebeği biberonla beslemek ve banyo sonrasında bebeğinizi giydirmek için. Ufak doğan bebeklerde odalar arası ısı değişimi olduğundan aynı odada yıkamanız gerekecek.
  • Baby Hope İki Çekmeceli Beşik Biz alırken 217 tl idi şimdi 271 tl olmuş. 
  • Bebefix Orotpedik Standart Yaylı Yatak: biz alırken 55 tl idi şimdi 65 olmuş.
  • Babyhope 4 çekmecelişifonyer: Yüksekli 92 genişlik 77 – 165 tl
  • Funna Baby uyku seti, Tanesi yaklaşık 254 tl.
  • IKEA HENSVIK Gardırop beyaz 75x169 cm – 239 TL
  • Funna Babay Alt Açma Minder- Minder Yüzü

1 yorum:

bebek beşikleri dedi ki...

canım önerilerin harika bizlere çok yardımcı oldun, teşekkürler.